Op 05 juli 2013 was de "VIO in de regio" te gast bij 45 Painfbat RIOG in Ermelo.

De bataljonscommandant, Lkol Ludy Schmidt, sprak over de heroprichting van het bataljon en over de ontwikkelingen bij de pantserinfanterie. Hij ging met name in op de opwerkperiode naar de operationele gereedstelling van het bataljon. Kapitein Sander Donker, compagniescommandant Bcie, sprak over zijn ervaringen als teamcommandant in het oefenen en trainen met o.a. DEU tankpelotons en FENNEK MRAT. Hij ging ook in op aspecten als 2x luitenant bij een painfpel en het uitgestegen optreden in 4 of 3 groepen.
Kapitein René Berendsen; compagniescommandant Dcie (Manoeuvre- en ondersteuningscompagnie) gaf uitleg over de samenstelling en het optreden van deze relatief nieuwe eenheid binnen het bataljon. Nog geen vastgesteld optreden maar de eerste ideeën daarover zijn al toegepast in oefeningen.

Er kon gekeken, geroken en gevoeld worden aan de CV9035NL en de FENNEK MRAT. Ook was er voertuigbemanning aanwezig voor vragen en uitleg.

Daarnaast was er natuurlijk ook tijd en ruimte voor saamhorigheid, gezelligheid en het onderhouden van de onderlinge contacten. Mede door het goede weer en de uitstekende invulling van het programma door 45 Painfbat RIOG is he geslaagde bijeenkomst geweest waar zo'n 70 leden aan hebben deelgenomen.

Klik op de foto's voor een grotere versie van de foto.
{gallery}45painfbat{/gallery}